Keresőoptimalizálás kisokos

Linképítés

A keresőoptimalizálás elég sokrétű dolog.
Először is bontsuk 2 részre. Van az on-site optimalizálás, ami konkrétan az oldaladon történik, és van az offsite optimalizálás, ami pedig az oldaladon kívül.

On-site optimalizálás során fontos megvizsgálni az oldalad betöltési sebességét. A gyors oldalakat preferálja a kereső, ezért érdemes mindent megtenni, hogy minél gyorsabb legyen a betöltése. Aztán fontos, hogy a megfelelő kulcsszavaknak megfelelően legyenek a címsorok, és a META tag-ek megírva. Sőt, ezekben, ha lehet, ne legyen ismétlődés se.
Aztán kell még a jó, minőségi tartalom is az oldaladra, aminek folyamatosan frissülnie kell. Erre jó lehet, hogy folyamatosan frissített blog.

Off-site, azaz a weboldaladon kívüli keresőoptimalizálás legfontosabb eleme a linképítés. Ezt nagy odafigyeléssel kell csinálni, mert akár ronthatunk is a helyzetünkön. Mindig jó minőségű, a Kereső által jónak minősülő oldalról kell linkelni, és fontos, hogy a megfelelő kulcsszó legyen átlinkelve az oldalunkra. És persze ne linkcserében gondolkozzunk. Annak már lejárt az ideje. A Google felismeri, és nem fogja oldal erősítő tényezőnek venni.
Épp ezért szükséges a keresőoptimalizálást szakemberre bízni.

Megosztás