Jó megjelenésű elosztó szekrény

Elosztó szekrény

Egy családi ház villanyszerelésénél az egyik leglátványosabb, és legfontosabb stádiuma, amikor az elosztó szekrény összeállításra és felszerelésre kerül.
Ilyenkor az előszereléskor falba került hatalmas vezetékrengetegből egy jól rendezett sor alakul ki egy központi helyen, és minden vezeték vég megtalálja a helyét. Az elosztó szekrény célja, hogy a kismegszakítók, és a szükséges relék rendben, egységes helyen, és jól átláthatóan kerüljenek elhelyezésre. A vezetékek pedig esztétikusan kerüljenek bekötésre.
Az elosztó szekrény esztétikus összeállításához sok idő és gyakorlat is kell.
Kisebb lakások esetén általában ott helyben készül el ez a szekrény, azonban nagyobb munka esetén érdemes előre, műhelyben összeállítani azt. Sőt, vannak erre specializálódott cégek is, akik egyedi igényeknek megfelelően elkészítik az elosztó szekrényt, igényes, minőségi komponensek felhasználásával.

Egy elosztó szekrénynek azonban nem csak esztétikusnak, hanem átgondoltnak is kell lennie. El kell férni benne minden szükséges sínre szerelhető eszköznek, így a megfelelő szekrény-méret kiválasztása is kulcsfontosságú.

Megosztás