Így válassz házszínt!

Hőszigetelés

A házak igen fontos külső jegye a színe.
Az új házak tervezésénél a tervező már előre megtervezi, és a látványterven megjelenít a ház színét is, azonban elég nehéz dolog aztán ugyanezt a színt megtalálni élőben, a látványterv alapján.
A vakolatok gyártói hatalmas színválasztékkal, színskálával rendelkeznek, sőt, akár egyedi vakolatszín is kikeverhető. Így a vakolat színe tényleg bármilyen lehet, tényleg csak a képzeletünk szabhat határt.

Egy valamit érdemes azonban elkerülni. Ne vedd meg az egész házra való vakolatot egy pici színminta alapján úgy, hogy nem próbáltad ki az adott színt élőben.

Inkább érdemes a lehető legkisebb rendelhető mennyiséget rendelni, mondjuk 1 négyzetméterre valót, ha van ilyen a gyártónál. És ezt se a házra vidd fel, hanem mondjuk egy maradék hőszigetelő lapra. Azt már odapróbálhatod a házhoz, így könnyebb lesz elképzelni, hogy ez valóban a megfelelő szín lesz-e.

Ha ez így más tetszik, akkor bátran rendelhetsz vakolatot ebben a színben az egész házra. Persze még itt is jönnek majd újabb kérdések, ugyanis többféle felületű, szemcseméretű, és alapanyagú nemesvakolat létezik, így itt még egy újabb döntésre lesz szükség részedről, viszont ez már jóval egyszerűbb döntés.

Megosztás